skip to Main Content
Zelf Boekhouding Doen Of Uitbesteden?

Zelf boekhouding doen of uitbesteden?

Boekhouder inhuren of niet?

Heeft u een eigen onderneming? Dan komt daar veel bij kijken. Een van de dingen die u goed moet regelen, is de boekhouding. Het bijhouden van de administratie is een tijdrovende en ingewikkelde klus die wel nauwkeurig uitgevoerd moet worden. U kunt er daarom voor kiezen om de administratie uit te besteden aan een professionele boekhouder. Het scheelt u een hoop tijd, zorgen en gedoe. Maar aan de andere kant kost het u wel geld. Is een boekhouder de investering waard? Lees er meer over in dit blog en weeg zelf af of u de boekhouding zelf wilt gaan doen of wilt uitbesteden.

Voordeel: geen fouten

De boekhouding bijhouden is echt een vak. Dit is geen taak die iedereen goed ligt. Toch is het wel belangrijk om de administratie van uw onderneming nauwkeurig bij te houden. Zitten er fouten in de boekhouding, dan kan dit tot problemen leiden, bijvoorbeeld bij het doen van uw belastingaangifte. Een professionele boekhouder heeft hiervoor gestudeerd en weet wat hij doet. Wanneer u de administratie uitbesteedt, weet u zeker dat er geen fouten in uw boekhouding zitten.

Nadeel: de touwtjes niet zelf in handen

Het nadeel is wel dat u misschien minder zicht heeft op de cijfers, wanneer u niet zelf de administratie en de boekhouding bijhoudt. Het vraagt dus wel wat van u als ondernemer om betrokken te blijven en regelmatig de boekhouding in te zien. Alleen zo houdt u zelf een vinger aan de pols.

Voordeel: meer tijd voor uw onderneming

Als ondernemer moet u aan veel dingen denken. Gaat u de administratie uitbesteden? Dan is dat in ieder geval al een zorg minder! Zo heeft u meer tijd, ruimte en energie over. En dan kunt u zich weer richten op de andere zaken. Lees hier waar u nog meer aan moet denken wanneer u een eigen onderneming heeft.

Back To Top