skip to Main Content
Eigen Onderneming? Denk Ook Hieraan!

Eigen onderneming? Denk ook hieraan!

Gouden tips voor iedere ondernemer

Of je nu net een bedrijf start of er al jaren een hebt, er komen altijd veel uitdagingen op je pad als ondernemer. Hoe sneller je bedrijf groeit, hoe meer je je moet verdiepen in zaken als personeelszaken, salarisadministratie en kosten-batenanalyses. Het wordt steeds moeilijker om te onthouden waar je het allemaal voor hebt gedaan: je passie voor het ondernemerschap. Met deze tips kun je echter een nieuwe start maken en kun je je weer focussen op de kern van je bedrijf!

Vind toptalent en behoud het

Het wordt steeds belangrijker om goed opgeleid personeel in dienst te hebben. Niet alleen profiteert je bedrijf van sterspelers in het team, maar jij kunt ook wat meer ontspannen in de wetenschap dat je bedrijf in goede handen is. Ga dus niet alleen op zoek naar kandidaten die qua ervaring en achtergrond alle vakjes aanvinken, maar let ook op de drijfveren en motivatie van kandidaten. Passen ze goed bij wat jij voor ogen hebt met je bedrijf? En misschien nog belangrijker, zie je ze over tien jaar nog steeds deel uitmaken van je topteam?

Communicatie is de sleutel tot succes

Het wordt vaak onderschat binnen veel bedrijven, vooral startups, maar communicatie is voor veel bedrijven een van de grootste succesfactoren gebleken. Zorg er dus voor dat iedereen binnen je organisatie weet waarvoor ze verantwoordelijk zijn en bij wie ze terecht kunnen als ze dat niet (kunnen) zijn. Zorg ook voor voldoende momenten om gevoelige zaken binnen je bedrijf te bespreken, om schandalige fouten te voorkomen. Heb je hierbij hulp nodig? Denk dan eens aan een business coach of therapeut!

Houd je niet bezig met randzaken

Wil je dat je bedrijf echt groeit? Houd je dan als ondernemer niet bezig met randzaken. Als het eenmaal loopt, loopt het. Onderdelen die niet tot de core business behoren, kun je beter uitbesteden. Het kost misschien wat, maar op de lange termijn is het het waard. Denk bijvoorbeeld aan het uitbesteden van je salarisadministratie aan een deskundig payrollbedrijf of het laten verzorgen van je marketing door een online marketingbureau. Of ga zelf aan de slag met lokale SEO en leer hoe je meer lokale klanten vindt.

Back To Top