skip to Main Content

Tuinverlichting: hoe pakt u dat aan?

Lantaarnpalen

Buitenverlichting kent veel voordelen, mits juist uitgevoerd

Of u nu een villa, eengezinswoning of appartement heeft, aan buitenverlichting moet u net zoveel aandacht besteden als aan uw binnenverlichting. Buitenverlichting heeft veel voordelen, zoals veiligheid, bewegwijzering, een warm welkom en een comfortabele omgeving. Om er het beste uit te halen, moet uw buitenverlichting zorgvuldig worden overwogen en uitgevoerd. Kiest u voor hoge tuinlantaarns of lage tuinlantaarns? Gaat u voor gevelverlichting of spotjes? We zullen een handje helpen. Lees verder!

Balans tussen veiligheid en esthetiek

Weet u niet zeker waar u moet beginnen met een tuinverlichtingsplan? Een goed begin is om ’s nachts gewoon met een zaklamp door uw tuin te lopen. Zoek naar de donkere gebieden in uw tuin die verlicht moeten worden voor zowel veiligheid als decoratief effect. Denk ook aan de soorten licht: omgevingslicht, licht voor een specifiek doel en accentverlichting. Als u deze onderdelen eenmaal heeft geïdentificeerd, wordt het vinden van de juiste tuinverlichting een stuk eenvoudiger!

Gevelverlichting en schijnwerpers

Afhankelijk van hoe ze gemonteerd zijn, kunnen gevelspots een waar spektakel op uw muren zijn. Richt je een spot bijvoorbeeld naar boven, dan krijg je een opwaartse lichtstroom die voor een mooi effect op de muur zorgt. Spotlights worden daarnaast vaak gebruikt om beelden, planten, muren en andere objecten te verlichten. Met hun hoge lichtsterkte verlichten spotjes een groot dekkingsgebied, bijvoorbeeld opritten en tuinen van bovenaf.

Hoge tuinlantaarns versus lage buitenlantaarns

Daarnaast is het de vraag hoe ver u de hoogte in wilt met uw tuinverlichting. Heeft u een grote tuin met veel oppervlakte? Dan zijn hoge tuinlantaarns een must have. Hoge tuinlantaarns kunnen een lichtstraal uitstralen die een groot gebied verlicht. Door hun hoogte zijn de lantaarns al van ver goed zichtbaar, waardoor ze ook dienen als bewegwijzering in grote tuinen. Heeft u een kleinere tuin? Dan zijn lage tuinlantaarns wellicht een beter idee. Met lage tuinlantaarns creëert u een prettige sprookjesachtige sfeer in uw tuin en zorgt u daarnaast voor voldoende licht. Meer ideeën over tuinverlichting? Neem contact op!

Back To Top