skip to Main Content
De Voordelen Van Groenblijvende Bomen

De voordelen van groenblijvende bomen

De voordelen van groenblijvende bomen

Het hele jaar door groene glorie

Een groenblijvende boom behoudt het hele jaar door zijn bladeren en groene kleur. Ongeacht het seizoen zijn de bladeren van een groenblijvende boom altijd groen. Waar andere bomen hun bladeren laten vallen, houdt de groenblijvende boom ze stevig vast. Ook in de herfst en winter. Zo kunt u het hele jaar door genieten van de groene glorie in uw voor- of achtertuin. Maar daar houdt het niet op. Lees in dit artikel over de vele voordelen van groenblijvende bomen!

’s Winters en ‘s zomers bescherming

Veel last van de wind? Groenblijvende bomen werken daar uitstekend tegen. Geniet van uw tuin zonder weggeblazen te worden door harde windstoten. Zo bieden de bomen ook een stukje isolatie. Dit helpt u bijvoorbeeld in de winter uw huis warm te houden en in de zomer af te koelen.

Goed voor wilde dieren

Wist u dat groenblijvende bomen een thuis zijn voor vogels en andere dieren in het wild? Het zijn de perfecte bomen om nesten te bouwen en schutting te zoeken. Zelfs als u geen fanatiek vogelkijker bent, kunt u niet ontkennen dat er iets heel kalmerends is aan het kijken naar vogels die door uw tuin fladderen. Trek de mooiste vogels naar uw tuin door groenblijvende bomen te planten en geniet het hele jaar door van heerlijk vogelgezang!

Onderhoudsvrije bomen

Als u geen zin heeft om steeds met de bezem in de tuin te werken, zijn groenblijvende bomen uw beste vriend. Omdat deze bomen hun blad niet verliezen, hoeft u zich er nauwelijks zorgen over te maken. Incidenteel snoeien is het enige onderhoud dat de meeste groenblijvende bomen nodig hebben. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over water geven, verplanten, schoonmaken en voeden. Deze bomen zijn het hele jaar door onderhoudsarm.

Geef uw tuin karakter

Als er iets uw tuin karakter kan geven, dan zijn het groenblijvende bomen. Deze zorgen het hele jaar door voor kleur en karakter. Terwijl andere bomen en planten hun blad verliezen, behouden groenblijvende bomen het hele jaar door hun groene kleur. Bent u een beginner? Lees dan ook onze tips voor de eerste keer tuinieren!

Back To Top