skip to Main Content
Diervriendelijk Mollen Bestrijden

Diervriendelijk mollen bestrijden

De mol in uw tuin, plaag of zegen?

Denkt u last te hebben van mollen in uw tuin en vernielen zij uw planten en gazon? Dan kunt u de hulp inschakelen van de ongediertebestrijder. Maar voordat u hulp inschakelt kunt u ook kijken naar alternatieve en diervriendelijke manieren om zelf de mollen uit uw tuin te houden. Het bestrijden van een mol hoeft namelijk niet meteen het einde van het beestje te betekenen. In deze blog vertellen wij u over verschillende manieren om de mol uit de tuin te houden.

Mollen verjagen met frequenties

Een van de meest diervriendelijke manieren om een mol te verjagen is het installeren van een mollentriller. De mol houdt niet van bepaalde trillingen in de grond. De mol kan hier in de loop van tijd wel aan gaan wennen. Om dit tegen te gaan werkt de mollentriller met verschillende frequenties. Dit zal hem zeker uit uw tuin houden.

Gebruik van geuren

Hoewel mollen geen reukvermogen hebben, hebben ze een sterke afkeer tegen sterke geuren. Door deze geuren in uw tuin te halen, houdt u de mol op afstand. Probeer geen producten zoals geursticks, -korrels of -druppels te gebruiken. Deze producten zijn niet goed voor het milieu. Een beter alternatief is om planten als nieskruid, wolfsmelk, daslook en narcis te gebruiken. Zet deze planten in uw tuin en de mollen worden tegengehouden door een natuurlijke afweer.

Vang de mol en zet hem uit

Een andere mogelijkheid is het vangen van een mol met een kunstof mollenkoker of vangbuis. Het nadeel? De mol ervaart veel stress bij het gevangen zijn. Laat de mol daarom op een andere plek los en houd hem niet te lang vast. Let er ook op dat er geen andere mollen aanwezig zijn op de plek waar u de mol uitzet. Mollen vechten namelijk voor hun territorium. Ook moet er op die plek voldoende voedsel aanwezig zijn.

Vraag de experts voor hulp

Wilt u de mol toch liever door experts laten vangen of bestrijden? Kijk dan op Van Deuveren Ongediertebestrijding Zwolle voor meer informatie. De mol verjagen met stinkende planten is de meest natuurlijk manier om de mol uit uw tuin te houden. Wilt u graag meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Back To Top