skip to Main Content
Hypotheek Zakelijk Pand

Hypotheek zakelijk pand

Waarom een zakelijke hypotheek?

Bent u ondernemer en staat u op het punt een eigen pand te gaan gebruiken voor uw bedrijf? Dan kunt u het beste een pand kopen, zodat u een zakelijke hypotheek af kunt sluiten. Een zakelijke hypotheek biedt namelijk vele voordelen. Welke? Dat leest u hier in ons blog.

Voordelen van een zakelijke hypotheek

Er zijn nogal wat redenen dat veel ondernemers liever een pand kopen dan huren. Zodra u een zakelijk pand koopt, en een zakelijke hypotheek erbij afsluit, bouwt u eigen vermogen op. Net als wanneer u een eigen huis koopt. In het geval van huren, gooit u in feite geld weg. En wie doet dat met plezier? Niemand. Daar komt bij kijken dat de rentekosten van veel zakelijke hypotheken aftrekbaar zijn. Zo heeft u misschien geen hypotheekrente aftrek maar zijn uw kosten dus wel fiscaal aftrekbaar. Er zijn tegenwoordig ook een boel zakelijke hypotheken waarbij u een lening af kunt sluiten voor onroerend goed. De wereld staat namelijk nooit stil, dus de business wereld ook niet. Met een groot aanbod aan financiers is het aanbod aan zakelijke hypotheken ook groter dan ooit. Tot slot profiteert u met een zakelijke hypotheek ook van de waardestijging van vastgoed tegenwoordig. Verkoopt u over een paar jaar uw zakelijke pand? Dan kan dat waarschijnlijk met winst. U bent dus sowieso voordeliger uit met een zakelijke hypotheek dan wanneer u huurt.

Aandachtspunten zakelijke hypotheek

Belangrijk om in het achterhoofd te houden is dat er voor een zakelijke hypotheek vaak een vrij hoge rente met een korte looptijd gehanteerd wordt. Neem bij twijfel dan ook altijd een adviseur aan die u kan helpen bij het maken van de juiste beslissingen. Zo weet u zeker dat u rendabele en slimme zakelijke hypotheek neemt. U regelt uw financiering eenvoudig via een bank of een ander geschikt financieel bedrijf. Er zijn meer dan genoeg instanties op financieel gebied die u kunnen helpen met de juiste keuze.

Wilt u meer weten over ondernemen? Lees dan ook hoe u met SEO meer lokale klanten kunt vinden.

Back To Top