skip to Main Content
3 Tips Voor Meer Energie In De Wintermaanden

3 tips voor meer energie in de wintermaanden

Verhogen van je energie

Veel mensen kunnen in de wintermaanden wel wat meer energie gebruiken. Het is vroeg donker en buiten is het vaak koud en slecht weer. Dat zorgt ervoor dat we ons allemaal zo nu en dan futloos gaan voelen. Heb jij hier ook veel last van? In dit blog geven we enkele handige tips die je dagelijks kunt gebruiken om te zorgen dat jij vol energie blijft. Ervaar de positieve effecten van genoeg beweging, meditatie met edelstenen en een goede self-care routine.

1. Blijf in beweging

In de zomer gaan we vaak naar buiten: even lekker een stukje fietsen of afkoelen door te zwemmen. Wanneer het winter is, blijven de meeste mensen daarentegen binnen zitten. Ook gaan we eerder met de auto dan dat we de fiets pakken. Toch is het belangrijk om in beweging te blijven, zeker ook in de winter. Door te bewegen, krijg je namelijk meer energie. Door het coronavirus is de sportschool voor veel mensen echter geen optie. Daarom geven wij als tip om er even lekker op de fiets tussenuit te gaan of een flink stuk te gaan wandelen. Dan ben je namelijk ook in beweging! Bovendien heeft ook de buitenlucht een positief effect.

2. Meditatie met kristallen

Je ergens zorgen over maken, of piekeren, kan heel veel energie kosten. Maak daarom een momentje van de dag vrij om meditatie en mindfulness te beoefenen. Hierbij kun je je gedachten even helemaal leeg maken en kom je weer terug in het moment. Veel mensen vinden het fijn om tijdens het mediteren kristallen te gebruiken. Edelstenen die hier heel geschikt voor zijn, zijn Amethist, Celestien en Seleniet. Maar je kunt ook edelstenen gebruiken voor een specifieke werking (bijvoorbeeld Jade voor het verwijderen van irritaties, Onyx om oud (liefdes)verdriet te helen, etc.).

3. Zorg goed voor jezelf

Onze laatste tip is om elke dag tijd te maken voor een beetje self-care. Ontwikkel bijvoorbeeld een goede ochtend- of avondroutine waarin je lekker opstart, of juist helemaal tot rust komt. En maak ook tijd vrij om elke dag even iets te doen wat je echt leuk vindt. Nu we veel thuis moeten werken, is het voor veel mensen erg aantrekkelijk om de hele dag in een huispak binnen rond te hangen. Zo nu en dan is dat lekker, maar als je het elke dag doet, kun je je er ook suf door gaan voelen. Kleed je daarom, ook wanneer je thuis werkt, in een mooie outfit, en je zult merken dat je je energieker gaat voelen!

Heb jij nog tips om met meer energie de winter door te komen? Vul het contactformulier in en laat het ons weten!

Back To Top