skip to Main Content
3 Voordelen Van Een Buitensauna

3 voordelen van een buitensauna

Ontspannen in uw eigen tuin

Tijdens een bezoekje aan een wellness resort komt u ongetwijfeld helemaal tot rust. Hoe fijn zou het zijn als u gewoon thuis van die luxe kon genieten? Wij hebben de oplossing! U kunt namelijk een eigen sauna in uw tuin (laten) plaatsen! Wat de voordelen van zo’n buitensauna zijn, leest u hier.

Sauna, goed voor uw gezondheid

Zo nu en dan even genieten in de buitensauna, ongeveer 3 keer per week, heeft veel gezondheidsvoordelen. Zo verbetert uw weerstand, omdat er meer witte bloedcellen aangemaakt worden wanneer u in de sauna zit. U bent dan beter bestand tegen ziektes. Ook is een bezoek aan de sauna goed voor uw huid en haar. In de sauna worden namelijk afvalstoffen uit het lichaam afgevoerd doordat u gaat zweten. Wanneer u veel last heeft van spier- en gewrichtspijn, helpt een buitensauna ook. Pijn en stijfheid verminderen namelijk in de sauna, en het herstelproces wordt versneld.

Een betere nachtrust

Wanneer u regelmatig even in de sauna gaat, zul u merken dat u veel beter slaapt. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat een bezoek aan de sauna ervoor zorgt dat er in het lichaam endorfines vrijkomen door de hitte. Dit stofje zorgt ervoor dat u beter kunt slapen. Bovendien verbetert de hitte in de sauna de doorbloeding. Heeft u last van slaapproblemen? Dan raden we zeker een buitensauna aan.

Heerlijk ontspannen wanneer u dat wil

Het grootste voordeel van een buitensauna in uw eigen tuin is natuurlijk dat u ervan kunt genieten wanneer u dat wilt. Wanneer u geen eigen sauna heeft, zult u hiervoor naar het wellness centrum moeten. Dat is natuurlijk ook erg prettig, maar het betekent ook dat u er een hele dag voor in moet plannen. Ook is dit relatief duur, waardoor u het niet zo vaak zult doen en dus niet optimaal van de voordelen kunt profiteren. Met een eigen buitensauna heeft u al deze problemen niet. Dan kunt u gewoon genieten wanneer het u uitkomt, ook al heeft u maar een uurtje vrije tijd.

Wilt u meer interessante blogs lezen over lifestyle en andere onderwerpen? Houdt dan onze site in de gaten! Wij plaatsen regelmatig nieuwe artikelen.

Back To Top