skip to Main Content
Wat Zijn Leuke Hamster Spullen?

Wat zijn leuke hamster spullen?

Leuke hamster spullen kopen

Overdag slapen ze, maar ’s avonds zijn hamsters drukke baasjes. Zodra de schemering intreedt komen ze uit hun holletje en hebben ze het maar wat druk. Tenminste, wanneer er wat te doen valt in hun terrarium of hamsterkooi. Een hamster heeft namelijk vertier nodig, anders gaat hij zich vervelen. De juiste hamster spullen en speeltjes spelen zijn dan ook onmisbaar. In dit artikel doen we u wat leuke suggesties.

Waarom heeft een hamster zoveel spullen nodig?

Hamsters klimmen, klauteren en graven dat het een lieve lust is. Niet omdat ze willen, maar omdat ze moeten. Het is hun natuurlijke gedrag. In hun natuurlijke leefomgeving valt er genoeg te doen. Maar het aantal vierkante meters in een hamsterkooi is helaas een stuk minder. Met de juiste spullen en speeltjes zorgt u ervoor dat ze zich niet vervelen. Een hamster die zich verveelt kan namelijk depressief worden en dat zou zielig zijn.

Wat is leuk voor uw hamster?

Hieronder vindt u drie artikelen die uw hamster wel kunnen bekoren.

Houten loopwiel

Met een houten loopwiel kan een hamster ook op een klein woonoppervlak een heleboel energie kwijt. We adviseren bovendien bewust een houten looprad omdat hamster in tegenstelling tot de meeste baasjes helemaal niet dol zijn op de felgekleurde speeltjes. Daar raken ze van in de war. Hun natuurlijke leefomgeving bestaat uit natuurlijke materialen en kleuren. Felle kleuren zijn daarom niet goed voor de gemoedstoestand van je hamster.

Buigzame ladder

Buigzame ladders stellen je hamster in staat om het hogerop te zoeken. Zo heeft je hamster een echte uitdaging, doordat de ladder een beetje wiebelt. Terwijl er zoveel mogelijk grondoppervlak beschikbaar blijft; die is immers beperkt.

Grastunnel

Grastunnels zijn leuk om doorheen te rennen, maar ook handig om in te verstoppen. Een hamster heeft namelijk de behoefte om zich snel te kunnen verstoppen, wanneer hij denkt dat er gevaar dreigt. Zo sla je twee vliegen in één klap!

Veel keuze in hamster spullen

Met de bovenstaande hamster spullen kunt u niet meer stuk bij uw hamster. Natuurlijk zijn er nog genoeg andere leuke hamster spullen beschikbaar. Hamsterscaping is namelijk een serieuze business. Vindt u hamster spullen kopen maar lastig? Ga dan voor een hamsterscaping startpakket, boordevol leuke hamsterspullen of vraag informatie in een speciaalzaak.

Niet op alle gravende dieren zijn we dol. Lees hier hoe je ze diervriendelijk bestrijdt.

Back To Top