skip to Main Content
Hoe Kunt U Een Paard Onderbrengen?

Hoe kunt u een paard onderbrengen?

Paarden houden

Wilt u paarden houden? Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat u genoeg plek heeft voor deze mooie dieren. Er zijn verschillende mogelijkheden als u een paard op uw eigen terrein wilt onderbrengen. Al die verschillende opties komen weer met hun eigen voordelen en nadelen. Wat u uiteindelijk kiest, is natuurlijk aan u. Maar wij willen u wel graag adviseren. Lees daarom snel verder. We zetten drie opties voor het onderbrengen van paarden voor u op een rij.

In de wei

Wilt u paarden houden in het weiland bij uw huis? Dat kan zeker. De dieren hebben hier lekker de ruimte om vrij te bewegen. Let er echter wel op dat u een schuilstalletje plaatst. Mocht het weer te guur zijn, dan is het fijn als de paarden een plek hebben om te schuilen.

In een paardenbox binnen

U kunt paarden ook onderbrengen in een paardenbox binnenin de stal. Heeft u een grote stal? Dan kunt u met meerdere paardenboxen veel paarden naast elkaar houden. Houd er wel rekening mee dat er genoeg ruimte in het middenpad moet zijn, om comfortabel te kunnen manoeuvreren. Daarnaast moet u met binnenboxen wel zorgen voor voldoende ventilatie en frisse lucht, zodat stof en stro geen klachten veroorzaken. Het grote voordeel van binnenboxen is dat de paarden hier altijd droog en beschut staan.

In een paardenbox buiten

De derde optie is om het paard te houden in een buitenbox. Wat ons betreft zijn paardenboxen buiten de beste optie. Hierbij combineert u namelijk de frisse lucht van het buitenzijn met de warmte en beschutting van een binnenbox. Daarnaast neemt een stal veel meer ruimte in. Een buitenbox is vrijwel overal te plaatsen. Wilt u de paarden overdag in de wei laten lopen en ’s avonds onderbrengen in een box? Dan plaatst u de paardenbox voor buiten lekker dichtbij, zodat het naar binnen brengen of naar de wei brengen niet onnodig veel werk is.

Hoe heeft u uw paarden ondergebracht? Laat het weten via het contactformulier.

Back To Top