skip to Main Content
Motorrijles Tijdens Coronatijd: Dit Is Er Anders

Motorrijles tijdens coronatijd: dit is er anders

Aanpassingen aan motorrijlessen

Op heel veel gebieden zijn er aanpassingen doorgevoerd in verband met het coronavirus. Zo ook op het gebied van motorrijles. In dit blog vertellen we wat u tijdens uw (eerste) motorrijles kunt verwachten, en wat er allemaal veranderd is door het coronavirus.

De standaard maatregelen

Ten eerste worden er natuurlijk de standaard maatregelen gehanteerd tijdens de rijles. Dat betekent dat u zo veel mogelijk anderhalve meter afstand moet houden. Bij het lessen heeft de instructeur een volgmotor om een veilige afstand te kunnen behouden. Voor de momenten dat u niet op de motor zit tijdens de les, mag u ervoor kiezen om een mondkapje te dragen. Dit is echter niet verplicht, ook niet voor de instructeur. Ook wordt u gevraagd niet naar de motorrijles te komen wanneer u last heeft van corona symptomen als hoesten, niezen of een loopneus. Ten slotte worden de motoren goed ontsmet door de rijschool.

Motorkleding zelf meenemen

De meeste rijscholen hebben al ingevoerd dat mensen die les krijgen zelf hun eigen motorkleding mee moeten nemen. Maar dit is niet in iedere rijschool het geval. Soms kunt u tijdens de motorrijles nog gebruik maken van de kleding van de rijschool. Wel raden we in ieder geval aan om altijd uw eigen motorhandschoenen en helm mee te nemen. Ook wanneer de rijschool deze nog voor u beschikbaar heeft, is het veiliger om uw eigen materiaal te gebruiken.

Twee personen op een motor

Ten slotte was er nog lange tijd onduidelijkheid of twee personen wel of niet op de lesmotor mogen zitten. Het veiligheidsprotocol is recent aangepast, waardoor het voor leerling en instructeur nu zeker toegestaan is om tijdens de eerste paar lessen nog samen op de motor te zitten. Het is namelijk belangrijk dat de bediening goed aangeleerd wordt.

Wilt u beginnen met het nemen van rijlessen? Neem dan eens contact met ons op. Wij geven u nog graag enkele tips, en verbinden u door naar een betrouwbare, goede rijschool bij u in de buurt.

Back To Top