skip to Main Content
Letselschade Na Verkeersongeval

Letselschade na verkeersongeval

Ongeluk zit in een klein hoekje

Verkeersongelukken komen helaas net zo vaak voor als altijd. Auto’s die te hard rijden, fietsers die niet goed opletten, of gewoon puur ongeluk hebben. Hoewel er veel kan worden gedaan om het te voorkomen, is het vaak een kwestie van genezen. Veel mensen lopen hierdoor letsel op. Het kan echter soms jaren duren voordat het slachtoffer van letselschade een vergoeding krijgt. Hoe zorg je ervoor dat je als slachtoffer eerlijk wordt behandeld? Lees onze tips voor aansprakelijkheids- en letselschadeclaims.

De definitie van letselschade

Letsel is schade aan het lichaam die klachten veroorzaakt. Letsel kan bijvoorbeeld ontstaan door een ernstige val van de fiets of scooter of wanneer je wordt aangereden door een automobilist. Dan spreekt je van persoonlijk letsel en is er wellicht een vergoeding mogelijk. De schade kan bestaan uit materiële schade of immateriële schade. Er wordt onderscheid gemaakt tussen bijvoorbeeld inkomen en medische kosten of rouw en pijn. Voor welke vergoeding je in aanmerking komt, hangt af van de aard van je letsel.

Aansprakelijkheid letselschade na verkeersongeval

Heb je een ongeval gehad waarbij je letsel hebt opgelopen? Dan is het van belang dat de dader zo snel mogelijk aansprakelijk wordt gesteld. Dit doe je schriftelijk via het declaratieformulier of de MobielSchadeMeld app. Zo kunnen alle tot op zekere hoogte redelijk te noemen kosten op de aansprakelijke partij verhaald worden. Dit geldt ook voor rechtsbijstand.

Tips bij letselschade claim

Wil je aanspraak maken op vergoeding van letselschade die je hebt opgelopen bij een verkeersongeval? Breng dan voldoende bewijs mee. Maak een verslag van de gebeurtenis en verzamel getuigen. Ga naar de dokter na het ongeval. Je kunt de wederpartij aansprakelijk stellen via het schadeformulier. Is deze doorgereden? Dan kun je terecht bij het Waarborgfonds Motorverkeer. Zoek daarnaast altijd een goede letselschade advocaat die je in dit proces kan helpen. Wil je een lijst met goede advocaten ontvangen? Neem contact op!

Back To Top