skip to Main Content

Hulp bij scheiden in Houten

Hulp bij scheiden?

Mediation bij scheiden

Heeft u een huwelijk waarbij u er niet meer samen uitkomt en gaat u scheiden? Schakel dan de hulp van een mediator in. Een scheiding is een pijnlijke gebeurtenis. Er komen veel verdriet en andere emoties bij kijken. Ook kunnen u en uw partner andere ideeën hebben over het verdelen van de gezamenlijke eigendommen. Daarom is het goed om de praktische zaken niet alleen samen met uw partner te regelen, maar ook samen met een mediator. Een mediator in Houten zorgt ervoor dat u op een rustige manier met uw partner tot een regeling komt die gunstig is voor beide partijen. Lees meer over mediation bij scheiden in dit blog.

Wat is mediation?

Mediation is conflictbemiddeling. In dit geval is het conflict de scheiding. Bij een conflict zijn altijd meerdere partijen – zoals u en/of uw partner – die hun eigen belangen hebben. U kunt bijvoorbeeld uw eigen ideeën hebben over wie het huis mag houden of over een regeling omtrent het zien van de kinderen. Een mediator is een bemiddelaar die aanwezig is bij de gesprekken over de scheiding. De mediator zorgt ervoor dat beide partijen de kans krijgen om hun zegje te doen. Ook helpt een mediator voorkomen dat de emoties te hoog oplopen. Tijdens de mediation wordt gezocht naar een regeling waar zowel u als uw partner tevreden mee zijn.

Hier krijgt u hulp bij

Bij een scheiding moet veel geregeld worden. Kiest u voor mediation bij scheiding in Houten dan krijgt u onder andere hulp bij het regelen van de volgende zaken:

  • Verdeling van de financiën
  • Verdeling van het bezit
  • Verdeling van de woning
  • Het maken van een ouderschapsplan
  • Het regelen van de pensioenen

Wilt u hulp bij het vinden van een goede mediator in Houten? Dan kunt u uw gegevens achterlaten op ons contactformulier.

Back To Top