skip to Main Content
Dit Zijn De Hygiëne Eisen Voor Een Slagerij

Dit zijn de hygiëne eisen voor een slagerij

Een nieuwe vloer in uw slagerij laten leggen

Heeft de vloer in uw slagerij zijn beste tijd gehad? Dan is het belangrijk dat u deze laat vervangen door een nieuwe vloer die aan alle moderne eisen voldoet. Een vloer gaat lang mee en de wettelijke eisen die eraan worden gesteld veranderen door de jaren heen. Grote kans dat hier meer eisen aan worden gesteld dan toen u de oude vloer liet leggen. Of misschien heeft u de huidige vloer overgenomen van de oude eigenaar. In dat geval wordt dit de eerste keer dat u een nieuwe vloer voor uw slagerij aanschaft. In dit blog vertellen we u waar een moderne slagerijvloer allemaal aan voldoet. Lees snel verder!

Waar moet een slagerijvloer aan voldoen?

Aan de vloer van een slagerij worden vandaag de dag de nodige eisen gesteld. U kunt dus niet zomaar de eerste de beste vloer laten leggen. Natuurlijk is hygiëne aandachtspunt nummer één! Maar voor de volledigheid bespreken we hieronder ook de andere twee hoofdthema’s.

  1. Hygiëne
  2. Veiligheid
  3. Duurzaamheid

1. Hygiëne

Omdat er met voedsel wordt gewerkt, dient een vloer uiteraard aan de richtlijnen van de HACCP te voldoen. Zo moet het vloeroppervlak makkelijk te reinigen zijn en van een materiaal waar vuil zich moeilijk aan hecht. Ook zijn scherpe hoeken waar vuil kan achterblijven uit den boze. Vaak wordt er langs de randen daarom gebruik gemaakt van een zogenaamde holle plint die tegen de muur oploopt. Zo zijn er geen scherpe hoeken die lastig te reinigen zijn en waar vuil in achter kan blijven. Verder dient een slagerijvloer vloeistofdicht te zijn en voorzien van een PBV-certificaat.

2. Veiligheid

Hoewel een vloer makkelijk te reinigen moet zijn, is een beetje stroefheid gewenst voor de veiligheid van de medewerkers. Door het aan laten brengen van een antisliplaag voorkomt u dat uw medewerkers uitglijden als de vloer nat is. Hiermee wordt het risico op uitglijden drastisch verminderd.

3. Duurzaamheid

Een slagerijvloer krijgt heel wat te verduren. Deze moet dus geschikt zijn voor zware belastingen en slijtvast zijn. Zo gaat deze lang mee en heeft u niet snel last van beschadigingen waar vuil in achterblijft.

Hoe lang kunt u uw slagerij niet gebruiken?

Natuurlijk wilt u uw slagerij niet te lang kwijt zijn aan een vloerrenovatie. Gelukkig kunnen we u melden dat de nieuwste vloeren voor slagerijen van kunststof zijn. Deze zijn vaak over de oude vloer heen te leggen en slechts enkele millimeters dik. Het plaatsen is vaak binnen een dag geregeld. Wilt u hier meer informatie neemt u dan contact op met een specialist in slagerijvloeren.

Vond u dit een interessant artikel? Lees dan ook hoe u meer klanten naar uw slagerij trekt met behulp van lokale SEO.

Back To Top