skip to Main Content
3 Belangrijke Redenen Om Een ​​ventilatiesysteem In Uw Woning Te Installeren

3 belangrijke redenen om een ​​ventilatiesysteem in uw woning te installeren

Houd binnenlucht fris en schoon

Er zijn veel voordelen te behalen door een ventilatiesysteem in uw huis te installeren. Goede ventilatie houdt de binnenlucht fris en gezond. Net als de longen moeten huizen kunnen ademen om ervoor te zorgen dat er frisse lucht binnenkomt en vuile lucht eruit gaat. Binnenlucht kan veel vocht, geuren, gassen, stof en andere luchtverontreinigende stoffen vasthouden. Om te voorkomen dat vervuilende stoffen de luchtkwaliteit binnenshuis verpesten, moet er voldoende ventilatie zijn. Lees hier de belangrijkste redenen waarom u zou moeten investeren in een goed ventilatiesysteem in uw huis.

1. Zorgt voor goede ademhaling

Ongeveer 3 op de 100 mensen in Nederland heeft een vorm van astma. Sommige hebben slechts milde symptomen, maar ernstige astma kan slopend en zelfs dodelijk zijn. Er zijn veel verschillende triggers voor astma. Vocht, vervuiling, sigarettenrook, huisstofmijt en andere stoffen in de lucht in uw huis kunnen bijvoorbeeld astma-aanvallen veroorzaken en het bestaande probleem verergeren. Een goed geventileerde woning geneest astma niet, maar het kan wel helpen de symptomen te verminderen en astma-aanvallen minder waarschijnlijk te maken.

2. Verminder condensatie

Condensatie is een veelvoorkomend probleem in bijna alle huizen. Het vormt zich vaak op interne oppervlakken wanneer de buitenlucht onder de temperatuur van de vochtige lucht in huis daalt. Vocht in de lucht condenseert vervolgens tot vloeistofdruppels, wat leidt tot vochtige plekken of de bekende druppelvorming op ramen. Het is een onvermijdelijke oorzaak van vocht, maar als er niets aan wordt gedaan, kan condensatie leiden tot de groei van zwarte schimmel. Een goed ventilatiesysteem verbetert niet alleen de lucht, maar kan ook voorkomen dat het vochtgehalte in een woning stijgt, wat op den duur kan leiden tot condensatie- en schimmelproblemen.

3. Symptomen van hooikoorts verlichten

Hoewel het niet zo’n groot gezondheidsrisico is als astma, kan hooikoorts nog steeds ellende veroorzaken en astmasymptomen verergeren voor degenen die aan beide lijden. Hoewel u misschien denkt dat het in dat geval beter is om binnenshuis te blijven, heeft u toch een frisse luchtstroom nodig. Goede ventilatie kan de ophoping van pollen voorkomen en de noodzaak verminderen om uw ramen en deuren te openen. Heeft u ook een goede tip voor het ventileren van een woning? Laat een bericht achter op de contactpagina!

Back To Top