skip to Main Content
Soorten Houten Vloeren

Soorten houten vloeren

De 3 soorten vloeren van hout

Bent u op zoek naar een vloer van hout, dan kunt u doorgaans kiezen uit 3 verschillende hoofdsoorten. Binnen deze soorten vloeren vindt u weer allerlei verschillende materialen en legmethoden waar u uit kunt kiezen. Lees in dit artikel over de 3 soorten vloeren van hout voordat u een definitieve keuze maakt voor uw eigen vloer.

De voordelen van een houten vloer

Aan een houten vloer in uw woning zitten vele voordelen. Zo is een houten vloer stevig, slijtvast en gemakkelijk in onderhoud. Een houten vloer is meestal eco-vriendelijk en eenvoudig te herstellen in het geval van slijtage. Ook heeft u bij een houten vloer een ruime keuze uit materialen en legmethoden, die een allemaal klassieke en stijlvolle look aan uw kamer geven.

3 hoofdsoorten houten vloeren

Wanneer we kijken naar soorten houten vloeren, dan kunnen we 3 hoofdsoorten onderscheiden. Alle 3 hebben deze hoofdsoorten hun eigen samenstelling en worden ze op hun eigen manier gelegd.

Massieve houten vloeren

Massieve houten vloeren is één van de 3 hoofdsoorten, waaruit u kunt kiezen wanneer u gaat voor een houten vloer. Zoals de naam al zegt, bestaan massieve houten vloeren uit vol massief hout. De vloerplanken bestaan ieder uit één stuk hout, dat voorzien is van een mes-groef verbinding, zodat deze gemakkelijk in elkaar passen bij het leggen.

Lamelparket of multiplank vloeren

Een tweede hoofdsoort is lamelparket, ook bekend als een multiplank vloer. Bij dit type vloer zijn de vloerplanken opgebouwd uit 3 verschillende lagen: een toplaag, een lijmlaag en een onderlaag van multiplex. De samenhang tussen deze verschillende lagen heeft een grote invloed op de kwaliteit, afhankelijk van de gebruikte materialen.

Bourgogne of tapis houten vloeren

Een Bourgogne of tapis houten vloer bestaat uit dunne houten planken, die worden aangebracht op de ondervloer. Dit gebeurt door middel van lijmen en nieten. Bourgogne of tapis houten vloeren kunnen verschillen in dikte, en kunnen worden uitgevoerd in tientallen verschillende houtsoorten.

Uw houten vloer uitkiezen

Bij het uitkiezen van uw houten vloer, kunt u het beste eerst een specialist raadplegen. Deze beschikt over een uitgebreide materiaalkennis en kan u uitstekend adviseren over stijl en uw inrichting. Wilt u uw houten vloer geheel compleet laten leggen? Dat is bij een specialist ook altijd mogelijk indien u dit wenst. Want dat scheelt u natuurlijk zelf een hoop werk!

Heeft u onlangs een houten vloer laten leggen in uw woning? Deel uw tips of ervaringen met ons! Neem contact met ons op via ons contactformulier

Back To Top