skip to Main Content
Mandarinello, Het Broertje Van Limoncello

Mandarinello, het broertje van Limoncello

Mandarinello, het broertje van Limoncello

Intense smaak, minder bitter

Uiteraard kennen we limoncello als het Italiaanse aperitief of traktatie na de maaltijd. Vaak wordt het gekoeld geserveerd om de smaak te versterken. Er is echter een nieuw type limoncello op de markt gekomen dat net zo lekker is. Mandarinello is een heerlijke Italiaanse likeur met 28% alcohol. Doordat de Mandarinello gemaakt is van mandarijnen heeft deze een iets minder bittere smaak en een intense citrusgeur. Op welke manier kun je Mandarinello drinken? Lees er meer over in dit artikel!

Hoe wordt Mandarinello gedronken?

Het puur drinken is verreweg de meest gebruikelijke en geprefereerde manier om Mandarinello te drinken. Net als limoncello wordt Mandarinello beschouwd als een drankje na de maaltijd, waarvan wordt aangenomen dat het de spijsvertering bevordert. Mandarinello heeft een erg interessante smaak. Het smaakt sterk zoals de andere citroendranken, maar het is niet bitter of zuur. De likeur is verfrissend en geeft branderig gevoel in de keel. Het heeft de perfecte balans tussen zuur en zoet.

Mandarinello recepten en toepassingen

Mandarinello wordt geserveerd in een borrelglas of een klein keramisch kopje vanwege het hogere alcoholgehalte. Hoewel het soms in een borrelglas wordt geserveerd, is het de bedoeling de likeur rustig te drinken van elke slok te genieten. Houd je meer van mixdrankjes? Vul een groot glas met ijs en voeg Mandarinello en sinaasappelsap toe. Voeg dan een scheutje limonade toe maar roer niet, laat het naar de bodem zinken. Drink het met een schijfje sinaasappelsap en geniet!

Mandarinello bij de borrel

Je kunt Mandarinello natuurlijk ook ‘s avonds bij de borrel drinken. Combineer het met lekkere zelfgemaakte hapjes voor een complete verwennerij. Zo gaat Mandarinello goed samen met bijvoorbeeld:

  • Bruschetta
  • Caprese salade met tomaten, verse basilicum en mozzarella
  • Italiaans vlees zoals mortadella, bresaola, prosciutto di Parma en salami
  • Tartaar van gerookte zalm

Wil je je creaties met ons delen? Laat een bericht achter op onze contactpagina.

Back To Top