skip to Main Content
Klassieke Verlichting Is Populair

Klassieke verlichting is populair

Klassiekers raken nooit uit de mode

Als het aankomt op trends op het gebied van interieur, zijn er stijlen die komen en gaan, in de mode en uit de mode raken. Het is de klassieke stijl die nooit uit de mode raakt. Vooral als het op verlichting aankomt, zijn de klassieke ontwerpen met haar kleuren en vormen zo tijdloos als het maar zijn kan. Iets waarmee de meeste moderne stromingen simpelweg niet kunnen concurreren. In dit blog leest u waarom klassieke verlichting populair is en blijft.

Klassiek past bij veel muren

Eén van de redenen dat klassieke verlichting nooit uit de mode gaat, is omdat het op veel soorten muren past. Vooral wanden die zijn voorzien van behang, wandbekleding of stucwerk. Hierdoor ziet u klassieke verlichting ook vaak in restaurants. Het zorgt immers voor een warme sfeer.

Variatie en combinatie

Doordat klassieke verlichting vaak voorzien is van diverse vormen en patronen, zijn ze eenvoudig te combineren met diverse meubelstukken en andere onderdelen van uw interieur. Zelfs moderne elementen gaan ermee samen! Dit zorgt ervoor dat ze veel tijdlozer aanvoelen en in te zetten zijn. Dit geldt ook voor het kleurgebruik. Kleuren zoals goud, brons en koper zijn met veel andere kleuren en stijlen te combineren. Daarom zal het nooit uit de mode raken!

Klassiek komt steeds terug

Modern is simpelweg modern. Als het aankomt op klassieke verlichting en klassieke stromingen in het algemeen, is er veel keuze en zijn er veel variaties. Zo zijn er lampen in een gotische stijl, barok, renaissance, klassicistisch en nog veel meer. In de loop der eeuwen zijn deze stijlen ook vaak teruggekeerd als neo-stijlen. Zodra modern terugkomt is het in feite alweer klassiek geworden. Vaak wordt het dan vintage of retro genoemd.

Klassieke verlichting voor uw woning

Zelfs als u een moderne woning heeft, kunt u heel goed klassieke verlichting toepassen in uw huis of zelfs uw tuin. Denk bijvoorbeeld aan sfeervolle lantaarnpalen voor in uw achtertuin. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Behoefte aan nog meer inspiratie over wonen, interieur en tuin? Houd dan vooral ons blog goed in de gaten.

Back To Top