skip to Main Content
Een Hondenkussen Kopen

Een hondenkussen kopen

Een hondenkussen kopen: 5 tips

Het beste kussen voor uw hond

Wilt u een hondenkussen kopen? Dan zijn er een paar dingen waar u op moet letten. Wij zetten 5 dingen op een rij waar u rekening mee moet houden bij het kopen van een hondenkussen.

1. De maat

Kies een kussen dat past bij het formaat van een volwassen hond van dat ras. Dat betekent dus dat u voor een puppy beter een te groot kussen kunt kopen. Zo hoeft u niet iedere keer een nieuw hondenkussen te kopen, wanneer uw puppy gegroeid is. Dat bespaart een hoop onnodige kosten. Verder is het goed om te zorgen dat uw hond ook languit op het kussen kan liggen. Honden liggen meestal opgerold, maar het is goed om uw dier de optie te bieden om ook languit comfortabel te liggen.

2. De vulling

Een vulling met EPS-parels is ideaal voor het kopen van een hondenkussen. Dit is soms wel wat prijziger, maar komt met veel voordelen:

  • Het kussen gaat veel langer mee dan met een goedkope vulling
  • Het vormt zich naar de vorm van de hond
  • Het is niet lawaaierig

3. De hoes

Let er bij het kopen van een hondenkussen op dat de hoes verwisselbaar is. Zo kunt u de hoes af en toe uitwassen. En dat is zeker nodig zo op zijn tijd! Hiermee zorgt u er bovendien voor dat het kussen een stuk langer mee kan.

4. De afwerking

Een hondenkussen moet sterk zijn. U wilt bijvoorbeeld geen kussen waarvan de naden niet goed zijn afgewerkt. Ook is het aan te raden om de kwaliteit van de rits goed te controleren, is deze netjes weggewerkt? Een stevig kussen van goede kwaliteit is misschien iets duurder, maar is het geld zeker waard!

5. De kleur

Het is leuk om een hondenkussen te kopen dat bij u interieur past. Maar het is ook slim om bij het kiezen van de kleur rekening te houden met de vacht van uw hond. Koop een hondenkussen in dezelfde kleur als uw hond, zodat haren minder opvallen. Ook helpt een stof met een print om de haren te camoufleren.

U kunt een mooi en hoogwaardig hondenkussen kopen bij Tuincentrum van Ee. Wilt u meer advies over het kopen van een hondenkussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Back To Top